تامين تجهيزات صنعت نفت، گاز و پتروشيمی

پتروشیمی کردستان

کار احداث پتروشیمی کردستان در سال 1387 در زمینی به مساحت 129 هکتار با سرمایه گذاری 257 میلیون یورو تاسیس شد اما به دلیل تحریم­ها تا سال 1389 متوقف ماند و از آن سال به بعد مجددا فعالیت خود را از سر گرفت تا این که در نهایت در فروردین 1396 افتتاح شد.
پتروشیمی کردستان بزرگ ترین سرمایه گذاری صنعتی در کردستان به شمار می رود و یکی از زیر مجموعه های شرکت پتروشیمی باختر در مسیر خط لوله اتیلن غرب به شمار می رود.
کاربرد اصلی محصولات پتروشیمی کردستان، خوراک واحدهای پایین دستی، تولیدکننده انواع فیلم های پلی اتیلن، فوم پلی اتیلن، روکش سیم و کابل و قطعات پلاستیکی است.

 

محصول اصلی پتروشیمی کردستان

ردیف نام محصول ظرفیت اسمی (هزار تن در سال) خوراک مصرفی صاحب لیسانس
1 پلی اتیلن سبک 300 اتیلن لیوندل بازل

 

خوراک ورودی به پتروشیمی کردستان

ردیف نام محصول ظرفیت اسمی (هزار تن در سال) محل تامین
1 اتیلن 310 خطوط لوله اتیلن غرب

 

کاربرد پلی اتیلن

اتیلن و پروپیلن به نوعی مادر بسیاری از محصولات پلاستیکی است که در زندگی روزمره استفاده می­نماییم اما نه به صورت مستقیم. اتیلن بایستی پلیمریزه شود یعنی به پلی اتیلن تبدیل شود و پروپیلن نیز به همین ترتیب پلیمریزه شده و تبدیل به پلی پروپیلن می­گردد. پلی اتیلن البته خود چند نوع دارد که پتروشیمی کردستان نوع پلی اتیلن سبک را تولید می­نماید. این محصولات به عنوان خوراک واحدهای پایین دستی به کار می­روند و در تولید موادی همچون فرش­ های ماشینی، موکت، چسب­ ها، حلال­ ها، صنایع نساجی، قطعات اتومبیل، پلاستیک­ ها، انواع ظروف یک بار مصرف کاربرد دارند.

پلی اتیلن سبک

پلی اتیلن سبک یا پلی اتیلن با چگالی کم یا LDPE مخفف Low Density Poly Ethelene ، یک پلیمر نیمه سخت و نیمه شفاف است. این نوع پلی ایتیلن در مقایسه با HDPE ، دارای درجه بالاتری از شاخه‌های زنجیره ‌ای جانبی کوتاه و بلند است. پلی اتیلن سبک در فشار بالا در بازه 1000-3000 بار و در بازه دمایی 80-300 درجه سانتیگراد از طریق فرآیند پلیمریزاسیون رادیکال آزاد تولید می شود. نقطه ذوب آن در حدود 105 تا 115 درجه سلسیوس است

از مزایای پلی اتیلن سبک می توان به این موارد اشاره نمود: در برابر الکل ها، مواد قلیایی و اسیدهای رقیق مقاومت خوبی دارد. از طرفی پلی اتیلن سنگین رنگ کدر و نیمه شفافی دارد در حالی که پلی اتیلن سبک شفافیت بالاتری دارد و در دماهای پایین نیز در برابر ضربه دارای مقاومت خوبی می باشد و مقاومت خوبی نیز در برابر فرسایش هوا دارد

از طرف دیگر پلی اتیلن سبک دارای معایبی نیز می باشد از جمله: نفوذپذیری زیاد نسبت به گاز مخصوصا گاز کربن دی اکسید، مقاومت کم در برابر تابش، قابلیت اشتعال بسیار بالا و… .

پلی اتیلن سبک بیشتر در کیسه ها و بسته بندی مواد غذایی، فیلم های پلاستیکی، مواد بسته بندی انعطاف پذیر و قطعات قالب تزریق، لوله های وسایل پزشکی و … استفاده می شود و همچنین به دلیل جذب کم آب و همچنین مقاومت در برابر فرسایش هوا و قابلیت انعطاف زیاد در صنایع لوله و اتصالات نیز به کار می رود. حال آن که پلی اتیلن سنگین بیشتر در ظروف بسته بندی سخت، اسباب بازی ها، مبلمان و… استفاده می گردد. کیسه های نایلونی اکثر از پلی اتیلن سبک ساخته می شوند اما کیسه های نایلکسی از پلی اتیلن سنگین تولید می شوند.

گرانول های پلی اتیلن می توانند در رنگ های مختلف نیز تولید شوند مانند قرمز، زرد و… .

 

گرانول پلی اتیلن سبک